svg
Lamp
svg

Tip

Druk op de pauzeknop

Druk op de pauzeknop

Niks doen is productief!

Als er iets is wat dringend een comeback moet maken, dan is het wel de verloren kunst van verveling. Ervaar je een milliseconde saaiheid? Dan grijp je wellicht naar je smartphone. Toch kan zo’n kweeniewatdoen-moment je hersenen heropladen en je geest inspireren. Dagdroom. Kijk naar buiten. Want die gast van Royco heeft het helemaal bij het rechte eind: niks doen is productief!

Multirelax jij ook?

Netflix + scrollen door Instagram. Dat is vaak hoe ons relaxmomentje van de dag eruitziet. Tegenwoordig doen we niet alleen aan multitasken, maar ook aan multirelaxen. We doen dus twee dingen tegelijk, zelfs op onze schaarse rustmomenten. En guess what: da’s helemaal niet zo ontspannend als we denken!

Probeer je te focussen op je relaxmomenten net zoals je dat zou doen tijdens het blokken of op je werk. Dit noemen we ‘actief pauzeren’. Die termen klinken samen een beetje tegenstrijdig, maar hear us out. Het gaat erom dat je je tijdens een ontspannende activiteit (bijvoorbeeld lezen, sporten, terrasje doen, koken …) niet laat afleiden door je smartphone. Eenmaal je brein erop getraind is om pauze dezelfde aandacht en focus te geven als andere activiteiten, zal je merken dat je dat op automatische piloot scrollen door social media niet eens meer mist. Dé lifehack van de eeuw, dit.

ChallengeChallenge!

Heb je een hobby waarin je helemaal tot rust kan komen? Ben je dol op cake bakken, handlettering, tennis of dansen met je hond? Wat je doet als pauze maakt niet uit, zolang je er maar bewust op focust (bye bye smartphone) en tijd voor uitrekt in je hyperdrukke leven (hallo time-management!). Ga dus direct naar je agenda-app en zet in all caps ‘TIJD VOOR MEZELF’ op 5 plaatsen in je kalender. Een hele dag of een uurtje? Dat kies je zelf. Maar gebruik deze time slot enkel en alleen voor iets wat je écht graag doet. Want als je “moetjes” moet inplannen, moet dat met “magjes” ook kunnen!

Bekijk alle tips & challenges

Doe desoaptest

Je mental health test en train je niet op de loopband, maar hoe dan wel? Via deze interactieve soap, natuurlijk!

In 9 mini-episodes helpen we je in te schatten of jij jezelf liket. Met of zonder filter. PLAY >>>