svg
Lamp
svg

Tip

Fix je faalangst

Fix je faalangst

Falen is balen. Maar zeker niet het einde van de wereld! Zie je fails liever als een leermoment en wees niet te streng voor jezelf als je punten of prestaties een keertje tegenvallen. Niemand behalve jijzelf verwacht immers dat je alles van de eerste keer perfect doet; voor andere mensen leg je de lat waarschijnlijk een pak lager dan voor jezelf. Dus hop, de vuilbak in met dat idee dat je waarde als mens enkel afhangt van je prestaties. Het is immers andersom: de waarde van je prestaties hangt af van jou!

Het voelt voor de mensen met een perfectionistisch kantje misschien aan als taboe, maar vraag je eens af of die lat überhaupt zo hoog moét liggen (en bijgevolg: of die boog altijd zo gespannen moet staan). Hoe zou je je voelen als je de lat soms ietsje lager legt? Vier de kleine overwinningen. Wees trots op wat je wél kan en schaam of straf jezelf niet voor wat je (nu nog) niet zo goed kan. Je kan immers altijd beter worden door bij te leren en je verder te ontwikkelen. Oftewel: niet hoog- en verspringen in één keer, maar eerder trede per trede je goals bereiken. Bye bye hoge lat, hallo ladder!

ChallengeChallenge!

Maak kennis met #FailFriday: één dag waarop je jezelf toestaat grandioos in iets te falen! Probeer een keertje te jongleren, oefen op de blokfluit van je nichtje, neem een les pottenbakken zelfs als je twee linkerhanden hebt. En hé, wie weet leer je uit je fouten en brengt dat je een stapje dichter bij je doel.

Bekijk alle tips & challenges

Doe desoaptest

Je mental health test en train je niet op de loopband, maar hoe dan wel? Via deze interactieve soap, natuurlijk!

In 9 mini-episodes helpen we je in te schatten of jij jezelf liket. Met of zonder filter. PLAY >>>