svg
Lamp
svg

Tip

Fun zonder FOMO

Fun zonder FOMO

We hebben er allemaal wel eens last van: al je vrienden gaan naar een concert, de cinema of op kampeertrip en jij kan niet mee. Influencers beleven de geweldigste feestjes, maken prachtige reizen en krijgen dure producten … En jij? Door corona ziet dat lijstje er misschien anders uit, maar het gevoel is hetzelfde. Het lijkt soms alsof anderen de perfecte lockdown beleven. Jij kijkt dan maar elke Instagram Story die ze uploaden over hun veel toffere leven, om er toch een beetje bij te zijn. Rotgevoel, hé? Erger nog is wanneer je wél meegaat omdat je denkt dat zo’n ervaringen moeten “als je jong bent”, terwijl je er eigenlijk geen zin in hebt. Misschien heb jij juist dat knagende gevoel dat je ervaringen misloopt door de coronamaatregelen …

Bang zijn dat je niet alles uit je leven haalt, bang zijn dat je vrienden leuke dingen doen zonder je … Klinkt herkenbaar? Diagnose van dokter Google: FOMO, de ‘Fear Of Missing Out’. Je wilt alles zien, alles weten, en als het even kan liefst ‘live’. Ook speelt het mee in de druk die we op onszelf leggen om ons leven propvol met “onmisbare levenservaringen” te plannen. Want elke zichzelf respecterende twenty-something gaat backpacken door Azië of Australië. “Hoort erbij.” En elke hogeschoolstudent moet minstens één keer een cantus meemaken, toch?

Fout: het enige dat écht moet, is trouw blijven aan jezelf. Everything, all the time is geen houdbare levenswijze. Dus leer jezelf dat het oké is om soms eens iets te missen . Stop dus met het vergelijken van jezelf met anderen. Wij gaan voor JOMO*!

*’Joy Of Missing Out’

ChallengeChallenge!

Klaar voor de #JOMOChallenge? Wees expres eens niet up-to-date met alle posts op sociale media. Laat je smartphone in je locker liggen als je gaat fitnessen of leg ‘m uit het zicht als je dat ene feestje op zaterdagavond skipt omdat je geen zin hebt.  Zo swipe je je FOMO alvast een uurtje of twee naar links.

Bekijk alle tips & challenges

Doe desoaptest

Je mental health test en train je niet op de loopband, maar hoe dan wel? Via deze interactieve soap, natuurlijk!

In 9 mini-episodes helpen we je in te schatten of jij jezelf liket. Met of zonder filter. PLAY >>>