svg
Lamp
svg

Tip

Kies (voor je)zelf

Kies (voor je)zelf

Keuzestress in de sandwichbar: broodje boulet of een smos? Geen levensingrijpende keuze. Je relatie beëindigen, van studie switchen of je carrière een andere wending geven zijn dat wel. Maar hé, het is oké om soms niet te weten wat je wil, wat je later wil worden en met wie je je leven wil delen. Het is oké om even niets te willen, of alles tegelijk.

In je late tienerjaren en vroege twenties komen er zo veel keuzes op je af dat het helemaal niet abnormaal is om er soms gek van te worden. Gun jezelf de tijd om de dingen uit te zoeken en verschillende opties te verkennen. De perfecte keuze bestaat niet, dus kies wat je zelf graag wil en volg de richtingaanwijzers naar jouw geluk – zelfs wanneer ze niet matchen met de wegwijzers naar het zogenaamde ‘Perfecte Leven’.

Als je eenmaal weet wat jouw prioriteiten en talenten zijn, is het makkelijker om keuzes maken die matchen bij je goals, zelfs al geldt daarbij nog steeds dat kiezen ook een beetje verliezen is. Da’s oké, want wat je erbij kan winnen, is zeker evenveel waard. En remember: besluiteloosheid is geen zwakte. Het is gewoon de eerste stap naar een beslissing waar je voor de volle 100% achter staat. You got this!

ChallengeChallenge!

Heb jij al een Wishlist? In gedachten waarschijnlijk wel, maar misschien staat ‘ie nog niet op papier. Tijd om daar verandering in te brengen! Neem er een blad papier bij en stel de timer op je smartphone in op 15 minuten: maak twee kolommen met in de linkerkolom werk en/of studie en rechts je privéleven. Schrijf gedurende dit kwartiertje alle dingen op die je nog wil doen. Nu of in de toekomst. Welke mijlpalen wil jij bereiken in je leven? Wat zijn je doelen, je dromen? Van welke dingen word je enthousiast? Wat geeft je energie en voldoening? Waar kan je nu al meebeginnen? En wat is alleen maar belangrijk voor je omgeving, maar niet voor jezelf?

Bekijk alle tips & challenges

Doe desoaptest

Je mental health test en train je niet op de loopband, maar hoe dan wel? Via deze interactieve soap, natuurlijk!

In 9 mini-episodes helpen we je in te schatten of jij jezelf liket. Met of zonder filter. PLAY >>>