svg
Lamp
svg

Tip

Maak connectie (ook offline!)

Maak connectie (ook offline!)

Offline verbondenheid voor beginners

We zijn altijd online (thanks, wifi en 4G!) en leggen zelden onze smartphone buiten handbereik. Logisch ook, wanneer er zoveel te beleven valt in de virtuele wereld. Toch is zo nu en dan communiceren zonder memes en emoji’s een menselijke must. Voor je mentale gezondheid én je geluk! Een unplugged momentje delen met een vriend(in) of familielid kan je goed doen en je persoonlijke contacten verdiepen.

Gifjes en emoticons helpen weliswaar om onszelf beter uit te drukken op het internet, maar ze weerspiegelen niet altijd de waarheid. Soms een keertje unpluggen, is dus belangrijk en opbeurend. Beschouw online communicatie gerust als verlenging van de offline wereld, maar maak tijd voor echte conversaties – zeker wanneer je het moeilijk hebt. Oogcontact, een troostende knuffel of een trots schouderklopje kan je nu eenmaal niet downloaden. Samen tijd doorbrengen, leuke dingen doen en praten over wat je bezig houdt, zorg voor een sterkere band. Toch maar eens in real life connectie maken met je vrienden en familie dus, want ’t is bewezen: Verbondheid verbetert je levenskwaliteit! Hou wel altijd rekening met de meest recente maatregelen.

ChallengeChallenge!

Kan jij helemaal in het hier-en-nu leven? Test het in een sociale situatie, zoals tijdens een wandeling met een vriend(in) of een avondje film met je knuffelcontact. Zet je smartphone op vliegtuigmodus en maak de #UnplugChallenge extra fun door je vrienden uit te dagen om mee te doen: de eerste die op zijn smartphone kijkt trakteert!

Bekijk alle tips & challenges

Doe desoaptest

Je mental health test en train je niet op de loopband, maar hoe dan wel? Via deze interactieve soap, natuurlijk!

In 9 mini-episodes helpen we je in te schatten of jij jezelf liket. Met of zonder filter. PLAY >>>