svg
Lamp
svg

Tip

Stuur tijdig een S.O.S.

Stuur tijdig een S.O.S.

Oké, even eerlijk: antwoord jij zo’n 99% van de tijd met een vage schouderophaling of ‘ca va’ wanneer je vrienden of ouders vragen hoe het gaat? Uhu, dat dachten we al. Eerlijk zijn over je emoties is nochtans een must als je jouw mental health op peil wil houden. Door niet enkel je happy masker aan de wereld te tonen, geef je je vrienden, je lief of familie de kans om je te helpen, te steunen of simpelweg een luisterend oor aan te bieden.

Soms is het een kwestie van hulp aanvaarden of uit je comfort zone komen en hulp vragen. Hoe dan ook zal je verbaasd zijn over het aantal mensen dat je maar al te graag support, of het nu gaat om een online bijles statistiek van een vriend(in) of een wandeling met iemand om je gedachten te verzetten.

ChallengeChallenge!

Een bericht zonder emoji’s komt wel eens verkeerd over, omdat we niet kunnen lezen welke intonatie de zender erbij gebruikt. Handig dus, die gele smoelen. Het enige gevaar dat hierin schuilt is dat we ze soms ook als masker gebruiken. Hoe vaak plak je achter een “Omg vandaag was echt een rotdag”-appje een smiley die huilt van het lachen in plaats eentje die écht huilt? Hoe vaak typ je lol zonder echt te lachen?

Daag daarom eens één vertrouwenspersoon uit om samen met jou de #HonestEmojiChallenge te doen. Het enige wat je moet doen: voor je op ‘send’ klikt kritisch kijken naar je emojigebruik. Zijn ze een realistische weergave van hoe je je voelt? Indien ja: verzenden maar. Indien nee: aanpassen please! Nog beter, praat ook offline over hoe het écht met je gaat. Niks kan zo opluchten als een goed gesprek!

Bekijk alle tips & challenges

Doe desoaptest

Je mental health test en train je niet op de loopband, maar hoe dan wel? Via deze interactieve soap, natuurlijk!

In 9 mini-episodes helpen we je in te schatten of jij jezelf liket. Met of zonder filter. PLAY >>>